Achtergrond

Wie ben ik?

Ik ben Stephanie van den Broek (1976), de enthousiaste oprichter van De Leefstijlcoachpraktijk. Waar ik ook kom, ik breng energie! Van nature weet ik mensen te enthousiasmeren en te inspireren.

Ik communiceer op een open, directe, eerlijke en liefdevolle manier. Dit deed ik al in mijn werk als organisatieadviseur tijdens verandertrajecten maar ook als interimmanager en natuurlijk ook als coach. En waar ik ook ben, ik neem mijzelf overal mee naartoe!

Toen tijdens de corona-periode de hele wereld even leek stil te vallen, werd ik dat ook. Letterlijk. Min of meer gedwongen de blik nog meer naar binnen te keren, ben ik veel gaan mediteren, volgde ik online yogalessen en deed ik mee aan zelfonderzoek tijdens de 21-dagen meditatiechallenge van Deepak Chopra.

Tijdens deze periode besloot ik de 2-jarige opleiding tot Leefstijlcoach te volgen bij de Academie voor Holistisch coachen. Deze opleiding gaf mij de mogelijkheid om over alles te leren wat met een gezonde leefstijl te maken heeft, maar leerde mij vooral mezelf nog beter kennen en ook heel goed coachen!

En, tijdens het werken met proefcliënten kwam ik erachter dat dit alles raakt aan waar ik persoonlijk van ga kwispelen: vakinhoudelijk bezig zijn, praktisch aan de slag zijn en anderen op een open en liefdevolle manier begeleiden in hulpvragen van welke aard dan ook. Het voelt dan ook geen seconde als werken.

Eind 2022 studeerde ik af en sinds die tijd ben ik met veel enthousiasme aan het ‘werk’ als gecertificeerd leefstijlcoach.

In het kort: Ik begeleid mensen die inzicht willen krijgen in een bepaald leefstijlvraagstuk, of die op zoek zijn naar antwoorden op een algemene hulpvraag.

Want eerlijk is eerlijk: iederéén neemt zichzelf overal mee naar toe. En kun je dan niet beter de beste versie van jezelf mee de toekomst in nemen?

Opleidingen en Trainingen

 • Systemisch Coach (i.o.) – Bert Hellingerinstituut
 • Leefstijlcoach (BLCN) – Academie voor Holistisch Coachen
 • Gecertificeerd Coach voor Potentieel Analyses (gedrag, drijfveren & talenten) – Mastermind
 • Vrouwelijk Leiderschap – Phoenix
 • Strategisch Beïnvloeden – Schouten & Nelissen
 • Master Sociaal Culturele Wetenschappen, Cultuur, Organisatie & Management – VU Amsterdam
 • Bachelor Marketing, Communicatie & Vormgeving – Hogeschool Holland
 • Lean Six Sigma Black Belt – De Lean Six Sigma Company
 • Certificering Training Within Industry – Job Instruction
 • IPMA D – Projectmanagement
 • Kerntraject Organisatieadviseurs – Sioo

Over

Het is mijn missie om de wereld een beetje mooier en vrolijker te maken! Daarom is mijn motto:  

 “Wees een regenboog in iemand anders’ wolk!”

Fitte en gezonde mensen zijn positiever en weerbaarder voor de tegenslagen die op hun pad komen. Met mijn talenten en vaardigheden kan ik mensen hierbij optimaal op weg helpen. Een mooier vak bestaat niet!

Aangesloten bij… 

BCLN

De Leefstijlcoachpraktijk is lid van de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN).

Positieve gezondheid

We gaan uit van het principe van positieve gezondheid ontwikkeld door Machteld Huber. Dit krachtige principe gaat uit van de kracht van de mensen zelf (niemand is zijn/haar ziekte of aandoening), op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt. 

Arts & Leefstijl

De Leefstijlcoachpraktijk is lid van Vereniging Arts & Leefstijl. We dragen bij aan de missie om ‘leefstijl als medicijn’ binnen 10 jaar volledig geïmplementeerd te krijgen in de gezondheidszorg.

Het logo

Het logo van mijn praktijk is niet zómaar gekozen; het staat voor mijn wens voor jou: dat jij als ‘heel wezen’ een fit en bruisend leven mag leiden. Wat dat dan ook voor jou moge betekenen, want dat is natuurlijk heel persoonlijk.

De bubbels staan voor een bruisend leven.

De cirkel eromheen voor de holistische aanpak; een unieke aanpak waarbij niet alleen aandacht is voor jouw mentale en psychische behoeften, maar ook voor jouw energiegevers op alle niveaus; lichamelijk, energetisch en emotioneel. En als coach begeleid ik jou bij dat ene kleine stukje op jouw levensweg en omring jou met mijn kennis, kunde en een open, onbevooroordeelde en liefdevolle houding.