Ik ben Stéphanie van den Broek (1976). De enthousiaste oprichter van De Leefstijlcoachpraktijk. Waar ik ook kom, ik breng energie! Van nature weet ik mensen te enthousiasmeren en te inspireren. Ik communiceer op een open, directe, eerlijke en liefdevolle manier. Dit deed ik in mijn werk als organisatieadviseur tijdens verandertrajecten en natuurlijk ook als interimmanager en als coach. Want waar ik ook ben, ik neem mijzelf overal mee naartoe!

Tijdens corona, toen de hele wereld even leek stil te vallen, werd ik dat ook. Letterlijk. Ik werd gedwongen om meer naar binnen te keren. Ik ben veel gaan mediteren, volgde online yogalessen en deed mee aan zelfonderzoek tijdens de 21 dagen meditatiechallenge van Deepak Chopra. Tijdens deze periode heb ik besloten om de 2-jarige opleiding tot Leefstijlcoach te volgen bij de Academie voor Holistisch coachen. Deze opleiding gaf mij de mogelijkheid om over alles te leren wat met een gezonde leefstijl te maken had, maar ook omdat ik hier vooral ook heel goed leerde coachen! En, tijdens het werken met proefcliënten kwam ik erachter dat dit helemaal niet voelt als werken en alles raakt waar ik persoonlijk van ga kwispelen: vakinhoudelijk bezig zijn, praktisch aan de slag en anderen op een open en liefdevolle manier begeleiden in hulpvragen van welke aard dan ook.

Eind 2022 ben ik afgestudeerd en kan ik zelf aan de slag als gecertificeerd leefstijlcoach. Ik begeleid mensen die zicht willen krijgen op een algemene hulpvraag of een leefstijlvraagstuk.

De Leefstijlcoach

Dit logo staat voor mijn wens voor jou: dat jij als ‘heel wezen’ een fit en bruisend leven mag leiden; wat dat ook voor jou betekent, want voor iedereen is dat anders. De bubbels staan voor een bruisend leven. De cirkel eromheen voor de holistische aanpak; een unieke aanpak waarbij niet alleen aandacht is voor jouw mentale en psychische behoeften, maar ook voor jouw energiegevers op alle niveaus; lichamelijk, energetisch en emotioneel. En als coach begeleid ik jou bij dat ene kleine stukje op jouw levensweg en omring jou met mijn kennis en kunde en een open, onbevooroordeelde en liefdevolle houding.

Het is mijn missie om de wereld een beetje mooier en vrolijker te maken! Daarom is mijn motto: “Wees een regenboog in iemand anders’ wolk!” Fitte en gezonde mensen zijn positiever en weerbaarder voor de tegenslagen die op ons pad komen. Met mijn talenten en vaardigheden kan ik mensen hierbij optimaal op weg helpen! Een mooier vak bestaat niet

 

De Leefstijlcoachpraktijk is lid van de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN) en van Vereniging Arts & Leefstijl. We dragen bij aan de missie om ‘leefstijl als medicijn’ binnen 10 jaar volledig geïmplementeerd te krijgen in de gezondheidszorg en we gaan uit van het principe van positieve gezondheid ontwikkeld door Machteld Huber. Dit krachtige principe gaat uit van de kracht van de mensen zelf (niemand is zijn/haar ziekte of aandoening), op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt.